Sanering av vägglöss i Stockholm

Vägglöss ökar kraftigt i Sverige och därför har även efterfrågan på och behovet av bekämpning och sanering av vägglöss ökat kraftigt. Här har vi sammanställt lite information om hur du vet att det är väglöss du drabbats av samt huruvida de är farliga. 

Vägglöss blir fem till åtta millimeter långa och lever bland människor. Vägglössen är dock oftast gömd i springor och kommer främst fram under nattetid för att suga blod från sovande människor.

 

Reser du utomlands eller handlar begagnade möbler riskerar du att medföra vägglöss hem, då vägglössen kan finnas i möblerna. De vanligaste tecknen på vägglössens närvaro är svullnad och rodnad kombinerat med smärta och klåda p.g.a. vägglössens bett och framfart. Under dagen lever de i sängbottnar eller möbler medan de under nattens timmar uppsöker en lämplig värd att suga blod av. Oftast handlar det om sovande människor. Du kan inte göra dig av med vägglöss på egen hand.

 

Har du vägglöss? Vi hjälper dig!

Oavsett vad problemet är, kommer vårt team att ta hand om det åt dig! Oavsett om det är vägglöss eller andra vanliga skadedjur i hushållet så finns vi där för dig. Allt du behöver göra är att ringa oss Svensk Skadedjurssanering så fort som möjligt så att vi kan sanera vägglössen och lösa problemet åt dig.

 

Kontakta oss för bekämpning av vägglöss Mer om andra skadedjur

Hur vet jag att det är vägglöss?

En vuxen vägglus är ca 4-5 mm lång, med bred oval platt kropp. Lusens färg är ljust gul/brun. Dock ändras färgen till rödbrun efter att den sugit blod.
Andra sätt att upptäcka vägglöss är mörka spillningsfläckar, runda blodfläckar på lakan eller rester efter hudömsningar.

Om du tror att du kan ha vägglöss är det viktigt att vidta åtgärder snabbt. Vi vet hur svårt det kan vara att identifiera och utrota vägglöss. Det är därför viktigt att anställa skickliga skadedjursbekämpare som är utbildade för att veta vad de ska leta efter och vad deras nästa steg bör vara.

Är vägglöss farliga?

Vägglusens bett eller stick är inte farligt för oss människor, dock kan det hos vissa människor framkalla en allergisk reaktion av dess saliv. Stickets biverkningar är klåda, rodnad och svullnad. För många är det svårt att skilja vägglusens bett från mygg eller bromsbett. Materiellt orsakar vägglöss inga skador, men vållar lidande för de drabbade, både fysiskt och mentalt.

Hur får man vägglöss?

Resor kan orsaka vägglöss

Ofta tar man hem vägglöss när man varit på en resa och bott på hotell. Vägglöss är ett återkommande problem för många hotell eftersom att de har mycket ruljangs på gäster.
Vägglössen följer oftast med ditt bagage som du tar med hem. Därför är det bra om du inte har resväskan öppen på golvet och ställer väskan så långt ifrån sängen som möjligt samt så högt upp som det går och lägg inte kläderna i byrån, på möblerna m.m,  låt därför kläderna alltid vara i väskan.

 

Vägglöss på Möbler 

Möbler är även en stor faktor till att man får vägglöss. Man kan få med sig vägglöss på madrasser, soffor och fåtöljer m.m. Viktigt att komma ihåg är att vägglössen kan leva i ett helt år och därför är det bra att sanera dina begagnade möbler.

 

Vägglöss från dina grannar

Det finns även en stor risk att man kan få vägglöss genom sina grannar. Det kan hända att vägglösset tränger sig in genom väggarna, vilket oftast sker när din granne sanerar sitt hem eftersom att vägglössen vill söka sig vidare för skydd.

 

Bild: Vägglöss i madrassen
Går det att bekämpa vägglöss själv?

Nej det går inte att bekämpa vägglöss själv, är det så att du upptäcker att du har fått vägglöss så bör du kontakta en saneringsfirma direkt. 

Vi finns därför tillgängliga i flera städer i Sverige så som Stockholm, Mälardalen, Västerås, Uppsala, Eskilstuna, Örebro och kan hjälpa dig med saneringen av vägglöss. 

SANERA VÄGGLÖSS